196

A vezetőség

A MABIM vezetőségében lelkészek, missziómunkások és civilek vesznek részt. Azért dolgozunk, hogy minél inkább megvalósítsuk a MABIM látását (bővebben a Miért? fül alatt).

Jelenleg a MABIM vezetői csapatának tagjai: Balázs André (vezető), Győri Kolos, Hegedüs Réka és Jóföldi Péter.

A lent látható kép 2021. szeptember 28-án készült, az alakuló ülésen. Balról jobbra: Durkó István és Hegedűs Ádám a Magyarországi Baptista Egyház Missziójától, valamint Hegedüs Réka, Jóföldi Péter, Balázs André és Győri Kolos MABIM ifibizottsági tagok.

Balázs André

Balázs AndréBalázs André vagyok, a MABIM (Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió) és a Szegedi Baptista Ifjúság vezetője, férj, családapa, teológus, pedagógus és művész. A napfény városában, Szegeden születtem, ahol jelenleg is élek és szolgálok családommal a helyi baptista gyülekezetben. Két gyermek édesapjaként, most minden eddiginél fontosabbnak látom a felnövekvő generációval való foglalkozást. Legfőbb szolgálatom többek között ezért is az ifjúsághoz, valamint polgári hivatásom révén a zenei szolgálathoz, a dicsőítéshez kötődik. A Szegedi Baptista Ifjúság vezetőjeként felelősségemnek érzem a fiatalokkal történő személyes foglalkozást, közösségformálást, az élő Isten közvetítését. Mindennek fontosságát országos szinten is igyekszem hangsúlyozni. A Magyarországi Baptista Ifjúsági Misszió vezetőjeként is szeretném elősegíteni, hogy rendezvényeink által a fiatalok formálódhassanak, találkozhassanak egymással, de mindenekelőtt Jézus Krisztussal. Vágyam, hogy a felnövekvő nemzedék a kereszténység útjára lépve érett, bölcs gondolkodású, életét felelősségteljesen vezető felnőtté válhasson. Másik fő célkitűzésem mindemellett a dicsőítő zenei szolgálat felpezsdítése, a zenei szolgálók új lendületének elősegítése, megteremtése, valamint a szolgálati terület munkálataiban már résztvevők felfrissítése.

Hegedüs Réka

Győrben születtem és nőttem fel két fiútestvéremmel együtt. Nagyon szeretem a gyerekeket és a tanítást, ezért is dolgozom már három éve tanítónőként az egyik helyi általános iskolában. Szeretek olvasni, időt tölteni a barátaimmal, természetben lenni.
A győri baptista gyülekezet és ifjúság a második otthonom. A szüleim kis korom óta kitartóan terelgettek és neveltek hitben, amiért hálás vagyok, mert Isten sok dologtól megvédett engem. Az évek alatt meghatározó élmények lettek a gyermek- és ifjúsági táborok, konferenciák, melyek hatására 2010-ben egy gyermektáborban megtértem, majd bemerítkeztem.

Megtérésem óta Isten egyre jobban a szívemre helyezte az ifjúsági munkát, először gyülekezeti, majd kerületi, és ősz óta országos szinten. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok korán megismerkedjenek Krisztussal, döntést hozzanak mellette, növekedjenek hitben.
Vágyam, hogy minden alkalom, amelyet a MABIM-mal szervezünk azt a célt szolgálja, hogy Jézusra mutassunk.

Jóföldi Péter

Somogyi srác vagyok, Kaposváron születtem és nőttem fel, szüleimtől Istennek hála, nagyon sok jót tanultam és tanulok a mai napig, példák előttem. Az életem sok csoda övezi: kisbabaként azt mondták az orvosok, hogy sosem fogok járni - futóversenyekre jártam általánosban, gimiben egy komoly betegségen vitt át Isten, megőrzött balesetekben, de mind közül a legnagyobb, hogy találkozhattam vele, és gyermeke lehetek. Első éves voltam az ELTE-n, amikor Isten egyértelműen arra hívott, hogy őt szolgáljam. Azóta napjaim nagy részét az ifjúsági és gyülekezeti szolgálat teszi ki, változatos területeken. Több éve szolgálok a budapestifi vezetői csapatában, és ‘21 őszétől a MABIM vezetői csapatban. Szívügyem az ifjúság, a színvonalas dicsőítő zene, de kicsit tágabb értelemben a ma is életeket átformáló kegyelmi evangéliumnak az ahhoz illő, mai embert elérő közvetítő közeg létrehozása. Nagyon szeretek zenélni, a két kezemmel alkotni és dolgozni, legyen akár építkezésről, rendszerekről szó, egyszerűen örömet okoz számomra újítások, jobb megoldások kitalálása. Azt gondolom, az ifjúsági bizottsággal az egyik legfontosabb feladatunk a helyi ifimunkások támogatása, felkészítése minden tőlünk kitelő módon. Az a vágyam, hogy minden, amihez közünk van a Szent Szellem által vezetett és támogatott legyen, hogy az Ő jelenléte és ereje legyen, amivel találkozunk - különböző rendezvényeken és otthonainkban egyaránt. Már huzamosabb ideje a János 13:3435 van rám nagy hatással: Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást: ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást! Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást.

Győri Kolos

Egy nagy pécsi baptista családban születtem, és életem első két évtizedét Pécsen éltem le. A Pécsi Baptista Gyülekezetben tértem meg, és ott is merítkeztem be 2005-ben.Később az ifjúsági munkával is itt kezdtem el foglalkozni még 2011-ben.
Az elmúlt több mint tíz évben nem csak Pécsen, hanem Komáromban foglalkoztam még fiatalokkal. Jelenleg pedig a Pesterzsébeti Gyülekezet ifjúsági lelkipásztora vagyok. Az ifjúsági munkában mindig is fontos terület volt számomra az utódok nevelése, vezetők bevonása. Ebben sokat tanultam az elmúlt években, és ezt szeretném továbbadni. Emiatt is az ifjúsági vezetők képzése kiemelt fontosságú számomra a MABIM munkásságán belül.
A lelkészség mellett bibliaismeret-oktatással foglalkozok még. Fontos számomra a tanítás
talán emiatt is szeretném, ha a MABIM ifjúsági áhítatot adna ki. A célom, hogy a közeljövőben online, applikációkon elérhető legyen mindenki számára. Olyan minőségben és hangnemben, hogy nem csak baptista fiatalok számára legyen vonzó.