199

A MABIM dicsőítő csapata

A MABIM DICS csapata 2017 nyarán alakult első ízben a debreceni nagytábor zenei szolgálata kapcsán, és a fiatalok akkor még nem is sejtették, hogy a közös dicsőítés további lehetőségeket rejt magában. A formáció az ország különböző pontjairól – sőt, még a határon túlra is átnyúlva – gyűjti egybe a szolgálattevőket, így igyekezve egyrészt átfogó képet nyerni az ország különféle helyszínein működő zenei életről, másrészt útravalót adni a fiatalok számára a zenén, Isten dicséretén keresztül.

Mint a legtöbb ifjúsági zenei formáció, úgy a MABIM dicsőítő csapata is olyan fiatalokból áll, akik a mindennapi kihívások – munka vagy tanulmányok – mellett, mintegy kedvtelés gyanánt ragadnak hangszert, vagy épp énekelnek, így a zenélés öröme legtöbbször csak a hosszasan szervezett próbák idejére korlátozódik, melyből ugyan nincs sok, de azt a keveset Isten bőségesen megáldja. Mindez a szolgálatok minősége kapcsán a hallgatóság visszajelzéséből, és az Úr zenén keresztül történő munkálkodása révén válik szembetűnővé. Ezek a megtapasztalások mind arra bátorították a csapat tagjait, hogy energiáikat kicsit jobban, valamelyest komolyabban összpontosítsák a zenei szolgálatokra, és missziójukra, mely legfőképpen az egyház fiataljainak Istenhez való vezetését, szolgálatra való bátorítását célozza meg, ez pedig csakis minőségi tartalom révén, megfelelő platformokon elhangozva vezethet sikerre.

 

Állandó tagok: Toth Kata – ének, Martyin Máté – dob, Timár Benjámin – billentyű, Bazsa Krisztián – szólógitár, Győri Mátyás – basszusgitár, Kovács Barnabás – gitár és ének, Balázs André – gitár és ének. 
Alkalmi szolgálók: Koncsárd Balázs – gitár és ének, Kupa György – szólógitár. 

A MABIM DICS csapatának összefogásáról Balázs André gondoskodik.

Első albumuk idén, 2020-ban jelent meg Gyógyír címmel, mivel szeretnék ha ebben a zavaros, bizonytalan és megterhelő időszakban a dicsőítés és a dalok üzenete gyógyír lehetne a hallgatóság számára. Az album YouTube-on és Spotify-on is elérhető.

Eddigi klipjeik itt tekinthetők meg: